Hansı Dubay şokoladının ən sağlam olduğu məlum olub
Danimarka dietoloqu Sandra Vigelienenin verdiyi məlumata görə, az yağlı Dubay şokoladları adi şokoladlara nisbətən daha az şəkər və kalori ehtiva edir, eyni zamanda pəhriz lifləri ilə zəngindir.
QHT.az xəbər verir ki, o bildirir ki, püstə pastası ilə məşhur şokoladın enerji dəyəri yüksək olduğundan uzunmüddətli istifadəsi çəki artımına səbəb ola bilər. Bununla belə, bu şokolad Lindt kimi adi növlərdən daha az doymuş yağ tərkiblidir və ürək sağlamlığı üçün daha faydalıdır. Mütəxəssis, şokolad seçərkən şəkər miqdarına diqqət yetirməyi tövsiyə edir. Araşdırmalara əsasən, bəzi markalar daha az “sürətli” karbohidrat əlavə edir. Şokoladda pəhriz lifinin miqdarı 0,7-4 qram arasında dəyişir ki, bu da bağırsaq mikroflorasının qorunmasına kömək edir.
Xüsusilə 85% və daha çox kakao tərkibli Dubay şokoladlarının istehlakı daha faydalıdır, çünki yüksək kakao tərkibi lif qəbulunu artırmağa kömək edir.
R.İmanov