Xəbərlər 06.05.2024 09:49 1080

Ürək sağlamlığı üçün nə yemək lazımdır?

Balıq yemək dünyaca məşhur Aralıq dənizi pəhrizinin bir hissəsidir.

QHT.az xəbər verir ki, ürək üçün sağlam pəhrizə yarpaqlı göyərti, paxlalılar, qoz-fındıq, zeytun yağı, giləmeyvə və balıq daxildir. Kardioloqlar qeyd edir ki, ürək sağlamlığına faydaları baxımından hər şeydən çox seçilən bir balıq olduğu ifadə edilir. Kardioloqlar demək olar ki, yekdilliklə onun tərkibindəki omeqa-3 yağ turşularının yüksək olması səbəbindən qızılbalıq olduğunu bildirdilər. Onların trigliserid səviyyəsini aşağı saldığı, damarların iltihabını azaltdığı və aritmiya riskini azaltdığı göstərilmişdir.

Doktorlar bildirir ki, həftədə dörd dəfə və ya daha çox balıq yemək kəskin miokard infarktı hallarını azalda bilər. Hətta həftədə iki porsiya yemək belə ürək-damar xəstəlikləri olan insanlar arasında böyük ürək-damar hadisələri və ölüm hallarını azalda bilər. Onlar məsləhət bilir ki, əkinçilikdə yetişdirilən qızılbalıqdansa vəhşi halda tutulan qızılbalığı seçməyi tövsiyə edir. Bir qayda olaraq, belə balıqlar daha az yağlıdır.

 

Pərvanə Fərhadqızı


Paylaş
QHT TV
Elanlar
Son xəbərlər
Qrantlar
Təbriklər
Başsağlığı