QHT.az xəbər verir ki, Honq Konq Gənclərinin Epidemioloji Araşdırması 3154 yeniyetmə və gənci əhatə edib. Məlum olub ki, respondentlərin təxminən 15%-i ümumiyyətlə səhər yeməyi yemir, üçüncüsü (33%) hər gün səhər yeməyi yeyir. Səhər yeməyini atlayanlar daha çox depressiya və narahatlığın pisləşdiyini, həmçinin sosial qarşılıqlı əlaqədə və məktəb işlərində çətinliklər yaşadıqlarını bildirdilər.
Tədqiqatçılar bu təsirləri diqqətin zəifləməsi ilə əlaqələndirdilər: müntəzəm olaraq səhər yeməyini atlayanlar konsentrasiyada daha çox problem yaşayır və daha impulsiv olurlar. Əlavə təhlildə, zəif diqqət səhər yeməyini atlamaq və artan depressiv simptomlar arasındakı əlaqənin üçdə birindən çoxunu izah etdi.
R.İmanov