Xəbərlər 23.10.2024 01:00 1446

Yumurta qaynadarkən niyə duzlu su?

Yumurtaları qaynadarkən suyu duzlamaq lazım olub-olmadığını və bunun hansı faydalar verdiyini sizə xəbər verəcəyik.

QHT.az xəbər verir ki, bəzi evdar qadınlar yumurta qaynadarkən həmişə bir-iki çimdik duz əlavə edirlər. Ümumiyyətlə qəbul edilir ki, bu, qabığın çıxarılmasını asanlaşdıracaq. Bir çox insan hesab edir ki, yumurtanın qaynadıldığı suya duz əlavə etsəniz, bu onların qabıqlarının soyulması prosesini asanlaşdıracaq. Əslində, ədviyyat başqa bir səbəbə görə əlavə olunur. Yumurta bişirmə zamanı təsadüfən çatlarsa, duz (1 tsp) zülalın sızmasının qarşısını alacaq .

Yumurtaları qaynadarkən suya nə əlavə etmək lazımdır ki, qabıqları yaxşı soyulsun?

Yumurtaları asanlıqla soymaq üçün necə qaynatmaq barədə bir neçə məsləhət var:

  • Yumurtaları əvvəlcədən soyuducudan çıxarın ki, otaq temperaturuna qədər isinsinlər;
  • əvvəlcə yumurtaları yalnız soyuq suya qoyun və qaynadıqdan sonra istiliyi azaltmalı və bişirməyə davam etməlisiniz;
  • Haşlanmış yumurtaları da soyuq su ilə doldurmaq və soyumağa icazə vermək lazımdır.

Həmçinin, qaynadılmış yumurtaları daha yaxşı təmizləmək üçün bişirmə zamanı 1⁄2 ç.q. soda əlavə etmək məsləhətdir.

 

Pərvanə Fərhadqızı


Paylaş
QHT TV
Elanlar
Son xəbərlər
Qrantlar
Təbriklər
Başsağlığı